TESTPEDITIE Q&A

Hoe zou je het omschrijven?

Een testpeditie is een laagdrempelige manier om testkennis uit te wisselen tussen verschillende organisaties. We gaan bij elkaar op bezoek en in gesprek over testuitdagingen.

Wat is een geschikt aantal deelnemers?

Idealiter nemen er maximaal 20-25 testers deel aan een testpeditie. Iedere tester kan deelnemen ongeacht ervaring, voor junioren is het vooral een kans om veel kennis op te doen. Senior testers kunnen juist hun kennis van bepaalde aandachtsgebieden delen.

Hoe zet ik een testpeditie op?

Het begint allemaal met het prikken van een datum. Advies is om dit twee maanden van te voren te doen. Hiernaast heb je een ruimte nodig voor het aantal deelnemers en adviseren we ook om een lunch en borrel te plannen als onderdeel van de testpeditie. Juist de informele momenten, het nabespreken achteraf zijn zeer waardevol.

Klinkt goed, hoe neem ik deel?

Via de volgende pagina kun je je interesse kenbaar maken, zodra er een datum is geprikt zal de testpeditie op meet-up verschijnen als besloten event. Het is dus van belang om je vooraf via de site in te schrijven.

Wat is een goed format voor een testpeditie?

We hebben de afgelopen anderhalf jaar geëxperimenteerd met diverse formats. Een testpeditie leent zich er wel voor om een hele dag te vullen. We adviseren om te starten met een korte introductie en vervolgens de interactie op te zoeken doormiddel van het bespreken van onderwerpen die leven in een organisatie. Hiernaast is een energizer zoals een brainstorm en/of een workshop altijd een goed idee.

Hoe zijn de testpedities ontstaan?

Het begon allemaal 2023, in de kelder van het ING gebouw aam de Tesselschadestraat in Leeuwarden, waar een kleine delegatie van het CJIB welkom werd geheten op de eerste testpeditie. Dit smaakte naar meer, het begrip testpeditie was geboren. Inmiddels zijn we 4 testpedities verder en willen we dit format graag ook met anderen delen.

Waarom zou ik deelnemen?

  • Je doet nieuwe inzichten op

  • Je maakt nieuwe testvrienden

  • Je legt een basis voor structurele samenwerking

  • Je krijgt de echte verhalen te horen

  • Je komt op plekken waar je normaal niet komt